AVAZ SAZNAJE

Dan "D" za Sarajevski kanton

Melisa Alibašić – Hadžić na mjesto direktorice Doma postavljena je iz kvote stranke BOSS, a nazire se i zahtjev za njenu smjenu zbog propusta koji je napravila

Piše: E. Trako

6.5.2020

Alibašić-Hadžić: Postavljena na mjesto direktorice iz kovte BOSS-a. Avaz

Prema saznanjima "Avaza" danas će se u Sarajevu vršiti ciljano testiranje na Covid-19 u Centru za smještaj starih i nemoćnih lica odnosno u Gerontološkom centru u Sarajevu. Obzirom da se radi o starijim licima, ovo testiranje izaziva veliko nestrpljenje među medicinskim stručnjacima.  

Kao što je poznato, frizerka, koju je suprotno striktnim mjerama zabrane pružanja ove djelatnosti, direktorica pustila u dom da šiša starije osobe, testirana je i bila je, nažalost, pozitivna.

Obzirom da je ona došla u neposredni fizički kontakt sa štićenicima ovog Doma, nadati se je da će i današnje testiranje pokazati da su svi negativni i da se neće ponoviti scenarij iz nekih drugih zemalja da se u staračkim domovima pojave tragični klasteri.

Inače, Melisa Alibašić – Hadžić na mjesto direktorice ovog Doma postavljena je iz kvote stranke BOSS, a nazire se i zahtjev za njenu smjenu zbog propusta koji je napravila.

Još gore, upravo dok je pozitivna frizerka pružala usluge starijim osobama u njenom domu, Alibašić - Hadžić je pozivala novinarske ekipe i pokazivala kako je poduzela odlične tehničke mjere zaštite objekta i ljudi, što je pred TV kamerama izgledalo zaista uvjerljivo i veoma dobro.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.