AFERA RESPIRATORI Posrednik firma iz Podgorice

Ko je Sanja Lekić preko koje su nabavljeni respiratori

Umjesto laži da Fikret Hodžić radi direktno s Kinom, ispostavilo se da je sve išlo preko firme iz Podgorice

Avaz.ba

Sanja Lekić

Foto: Agencije


Afera "Respirator" dobila je novu dimenziju. Naime, nakon nabavke 100 respiratora iz Kine, koje je za potrebe FBiH i naručioca Federalne uprave civilne zaštite nabavila firma "Srebrena malina" iz Srebrenice, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić, u cijeloj priči se pojavio i posrednik.

Naime, umjesto laži da Fikret Hodžić radi direktno s Kinom, ispostavilo se da je sve išlo preko firme iz Podgorice "BTL Medical Montenegro", čija je vlasnica Sanja Lekić.

Ona je poduzetnica već 19 godina.

  • Respiratori koje je nabavila firma "Srebrena malina"

    Respiratori koje je nabavila firma "Srebrena malina"

    Foto: FENA


Već kao studentica pokazala je sklonost ka privatnom biznisu. Osnovna djelatnost firme je trgovina namalo i veliko kozmetičkim, frizerskim i medicinskim proizvodima i aparaturom. ''Alfa Ton Leki'' je od svog osnivanja generalni distributer proizvoda, BEAUTY&BUSINESS SPA, prepoznatljivog italijanskog brenda ALFAPARFA.

  • Fikret Hodžić

    Fikret Hodžić

    Foto: Agencije


Njeno preduzeće оd 2009. godine, uz asistenciju ALFAPARFA ostvaruje saradnju s prestižnom frizerskom akademijom ,,Mahogany“ iz Londona gdje njihovi frizeri edukatori odlaze na napredne kurseve.

Također, Sanja je vlasnica i privatne ustanove za obrazovanje odraslih koja pokriva obuke za: kozmetičar – estetičar, frizer, maser, šminker, wellness i SPA terapeut.

Dobitnica je prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Godine 2013. dobija nagradu ,,Preduzeće koja podržava porodicu u zemljama Jugoistočne Evrope“, 2014. godine nagradu ,,Preduzetnica u oblasti edukacije“, kao i nagradu ,,NAJ ŽENA 21.vijeka“ u oblasti biznis i preduzetništvo i “DAMA GODINE” 2018 za cjelokupni rad i stvaralaštvo.

NA VRH

Podijeli članak na