AFERA RESPIRATORI

Ko je Sanja Lekić preko koje su nabavljeni respiratori

Umjesto laži da Fikret Hodžić radi direktno s Kinom, ispostavilo se da je sve išlo preko firme iz Podgorice

Sanja Lekić. Agencije

Piše: Avaz.ba

7.5.2020

Afera "Respirator" dobila je novu dimenziju. Naime, nakon nabavke 100 respiratora iz Kine, koje je za potrebe FBiH i naručioca Federalne uprave civilne zaštite nabavila firma "Srebrena malina" iz Srebrenice, čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić, u cijeloj priči se pojavio i posrednik.

Naime, umjesto laži da Fikret Hodžić radi direktno s Kinom, ispostavilo se da je sve išlo preko firme iz Podgorice "BTL Medical Montenegro", čija je vlasnica Sanja Lekić.

Ona je poduzetnica već 19 godina.


Respiratori koje je nabavila firma "Srebrena malina". FENA

Već kao studentica pokazala je sklonost ka privatnom biznisu. Osnovna djelatnost firme je trgovina namalo i veliko kozmetičkim, frizerskim i medicinskim proizvodima i aparaturom. ''Alfa Ton Leki'' je od svog osnivanja generalni distributer proizvoda, BEAUTY&BUSINESS SPA, prepoznatljivog italijanskog brenda ALFAPARFA.


Fikret Hodžić. Agencije

Njeno preduzeće оd 2009. godine, uz asistenciju ALFAPARFA ostvaruje saradnju s prestižnom frizerskom akademijom ,,Mahogany“ iz Londona gdje njihovi frizeri edukatori odlaze na napredne kurseve.

Također, Sanja je vlasnica i privatne ustanove za obrazovanje odraslih koja pokriva obuke za: kozmetičar – estetičar, frizer, maser, šminker, wellness i SPA terapeut.

Dobitnica je prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Godine 2013. dobija nagradu ,,Preduzeće koja podržava porodicu u zemljama Jugoistočne Evrope“, 2014. godine nagradu ,,Preduzetnica u oblasti edukacije“, kao i nagradu ,,NAJ ŽENA 21.vijeka“ u oblasti biznis i preduzetništvo i “DAMA GODINE” 2018 za cjelokupni rad i stvaralaštvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.