ČESTITKA

Radončić: Trebamo imati ista prava u Evropi, jer smo zajedno pobijedili fašizam

Dok slavimo veliki dan, kao direktni učesnici, iskustveno znamo da smo 90-tih ponovo bili žrtva fašističkih hordi i da je Armija RBiH zaustavila to reinkarnirano zlo

Fahrudin Radončić. Avaz

Avaz.ba

9.5.2020

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), na svom Instagram profilu čestitao je građanima Dan pobjede nad fašizmom. 


View this post on Instagram

TREBAMO IMATI ISTA PRAVA U EVROPI, JER SMO ZAJEDNO POBIJEDILI FAŠIZAM Na današnji dan čovječanstvo je spašeno od fašizma. Ponosni smo na naše pretke i antifašizam koji zajednički baštinimo. Dok slavimo veliki dan, kao direktni učesnici, iskustveno znamo da smo 90-tih ponovo bili žrtva fašističkih hordi i da je Armija RBiH zaustavila to reinkarnirano zlo. Dok slavimo 9. maj, dok slavimo Dan Evrope, trebamo slaviti i ciljeve borbe Armije RBiH. I, što je veoma važno, nikada ne dozvoliti sve prisutnije manipulacije da četnički i ustaški pokret budu lažno svrstani u antifašistički civilizacijski blok. I, kada slavimo Dan Evrope, valja se truditi da ona ne bude podijeljena na EU i “ostale”, na uspješniji i civiliziraniji dio i “zapadni Balkan”. Jer, ista smo porodica naroda, zajednički smo pobijedili najveće zlo u historiji svijeta i imamo isto pravo da uživamo isti status u Evropi kada se slavi i njen dan.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

- Na današnji dan čovječanstvo je spašeno od fašizma. Ponosni smo na naše pretke i antifašizam koji zajednički baštinimo. Dok slavimo veliki dan, kao direktni učesnici, iskustveno znamo da smo 90-tih ponovo bili žrtva fašističkih hordi i da je Armija RBiH zaustavila to reinkarnirano zlo. Dok slavimo 9. maj, dok slavimo Dan Evrope, trebamo slaviti i ciljeve borbe Armije RBiH. I, što je veoma važno, nikada ne dozvoliti sve prisutnije manipulacije da četnički i ustaški pokret budu lažno svrstani u antifašistički civilizacijski blok. I, kada slavimo Dan Evrope, valja se truditi da ona ne bude podijeljena na EU i “ostale”, na uspješniji i civiliziraniji dio i “zapadni Balkan”. Jer, ista smo porodica naroda, zajednički smo pobijedili najveće zlo u historiji svijeta i imamo isto pravo da uživamo isti status u Evropi kada se slavi i njen dan – stoji u čestici Radončića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.