AFERA RESPIRATORI

Da li se Fikret Hodžić tajno sastaje s advokatom Fahrudina Solaka

Ako je suditi po fotografijama u čiji posjed je došao „Depo portal“, dok traje istraga oko afere "Respirator", mimo očiju javnosti odvijaju se užurbane (advokatske) konsultacije, i to, čini se, mimo pravila

Sve se odigralo ispred advokatske kancelarije Kadrije Kolića na Ilidži. Depo portal

Avaz.ba

10.5.2020

Fikret Hodžić na Ilidži - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ako je suditi po fotografijama u čiji posjed je došao Depo portal, dok traje istraga oko afere "Respirator", mimo očiju javnosti odvijaju se užurbane (advokatske) konsultacije, i to, čini se, mimo pravila.

Radnja zabilježena na ovim fotografijama dešava se ispred advokatske kancelarije Kadrije Kolića na Ilidži, inače advokata direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka u istom predmetu. U kadru se vidi vlasnik "Srebrene maline" Fikret Hodžić sa još dvije osobe, pa se postavlja pitanje da li ovo nedjeljno jutro iskoristio za hitne konsultacije sa Solakovim advokatom, te o čemu se ovom prilikom razgovaralo.

Sudeći prema fotografijama portala „Depo“, na fotografijama se, iza Kolića i Hodžića, vidi i direktor ureda premijera Fadila Novalića, Hasan Ganibegović.

Inače, u praksi je uobičajena zabrana kontakta sa advokatom druge stranke koja je predmet istrage, pa se i po tom pitanju ovaj susret čini posebno zanimljivim.

Naravno, postoji mogućnost i da se Fikret Hodžić na ovom mjestu našao sasvim slučajno, iz posve drugog razloga, u šta je teško povjerovati, piše Depo portal. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.