HUMANOST

Amra i Edin Džeko pozvali na pomoć djeci oboljeloj od raka

Djeca oboljela od raka nisu sama uz dobre ljude Bosne i Hercegovine, uz svoje dobre komšije, najhumanije sugrađane, poručili su

Edin i Amra Džeko: Djeca oboljela od raka nisu sama. Facebook

Piše: Avaz.ba / Fena

13.5.2020

Amra Silajdžić Džeko prva je ambasadorica Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka". Ona je sa suprugom Edinom Džekom, bh. nogometnom zvijezdom i velikim humanitarcem, snimila video u kojem su pozvali na pomoć djeci oboljeloj od raka.

U objavi su istaknuli da hrabrost, snaga, volja, ljubav, podrška i još mnogo više je potrebno djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama da se izbore sa teškim i strašnim neprijateljem.

- Preko noći ruše se snovi, djetinjstva bivaju stavljena u okove lijekova, terapija, bolnih medicinskih procedura. Ali isto tako, preko noći se rađaju heroji, skidaju odjeću obične djece i stavljaju na sebe plašteve pravih pravcatih superheroja. Upravo ti heroji žive tu, u vašem komšiluku, među nama. Pandemija korona virusa nije nešto što im olakšava. Ona je za njih novi neprijatelj kojeg trebaju pobijediti. Njihovi stari problemi i nove prijetnje su još veći teret za ponijeti na tako malim leđima. Potrebno je mnogo snage, ali i pomoć drugih ljudi kako bi uspjeli prevazići sve ove nedaće - poručili su te dodali: 

- Djeca oboljela od raka nisu sama uz dobre ljude Bosne i Hercegovine, uz svoje dobre komšije, najhumanije sugrađane. Pomozite jednom heroju da lakše pobijedi zlo koje je okupiralo njegov svijet.

Pomoći djeci oboljeloj od raka možete jednim jednostvnim pozivom na humanitarni broj 17010.

Pozivom donirate 2 KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.