ENGLESKA

Više od stotinu bh. državljana na kruzeru traži povratak kući

Iz kompanije „Carnival Cruise Line“ kažu da rade sve što mogu da vrate sve članove posade kući te da sarađuju s vlastima na planu za iskrcavanje flote

Bosanci čekaju na povratak kući. Ilustracija

Avaz.ba

18.5.2020

Državljani Bosne i Hercegovine i Srbije, koji se trenutno nalaze na brodu Carnival Brezze kompanije „Carnival Cruise Line“ javili su se medijima i tvrde da već nekoliko dana se odgađaju njihovi povratci u matične zemlje. Na spomenutom kruzeru nalazi se 113 državaljna BiH koji su trebali već 7. maja vratiti se u našu zemlju. 

Bosanci i Srbijanci kažu da od nadležnih nisu dobili odgovore na konkretna pitanja. Među Bosanacima nalaze se osobe iz Banja Luke, Tuzle, Jablanice, Brčkog, Zenice i ostalih bh. gradova.

Iz kompanije „Carnival Cruise Line“ kažu da rade sve što mogu da vrate sve članove posade kući te da sarađuju s vlastima na planu za iskrcavanje flote.


Bosanci i dalje na kruzeru. Ilustracija

- S obzirom na ograničenja putovanja, postoji niz komplicirajućih faktora. Prošle sedmice „Carnival Cruise Line“ izdao je saopćenje o našim aktivnostima što se tiće repatrijacije i očekujemo da će se u narednih nekoliko sedmica 26.000 članova našeg tima vratiti kući. Slične aktivnosti su u toku i za druge firme pod krovom „Carnival Corporation“. Mi i dalje brinemo o našim članovima posade, uključujući osiguravanje WiFi-ja za njih kako bi ostali u kontaktu sa svojim najmilijima kod kuće. Mi marljivo radimo na rješavanju problema i obavještavamo članove naše posade – kazali su iz kompanije „Carnival“.

Kruzer je stigao u Sautempton (Southampton).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.