REAKCIJE

Iz „BS Telecom Solutiona“ tvrde: Ugovor smo potpisali 2018., kada je ministar bio Mujo Fišo

Do sada isplaćeni novac na ime I faze ovog projetka nema apsolutno nikakvu vezu sa građevinskim dijelom radova na tramvjskih stajalištima

„BS Telecom Solution“: Dezavuisanje javnosti. Arhiv

Avaz.ba

18.5.2020

Povodom teksta pod naslovom „Tramvajska stajališta od 4,6 miliona KM: Fortina vlada dala posao "BS Telecomu ", koji su mediji u BiH objavili, a prenio i portal Avaz.ba, iz firme „BS Telecom Solution“ demantirali su iznesene navode.

Pojašnjavaju da je projekt, kao i dodjela ugovora Konzorciju BS Telecom d.o.o. Sarajevo i drugi koji se tiče „ Izgradnje i opremanje tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate, raspisan i potpisan 2018. godine, kada je na čelu Ministarstva saobraćaja KS bio ministar Mujo Fišo iz SDA.

- Građane obavještavamo da je kompletan Projekt izgradnje i opremanje tramvajskih stajališta veoma složen i podrazumijeva modernizaciju cjelokupnog sistema tramvajskog prevoza, od čega će građani imati veliku korist. Projekt je od javnog interesa. Naslov u kojem se navodi da je izgradnju tramvajske stanicu od 4,6 miliona KM Fortina vladana dala Konzorciju, u kombinaciji sa slikom jedne od tramvajskih stanica sa podnaslovom, navodi čitaoce zaključak da je jedna tramvajska stanica toliko plaćena. To je klasično dezavuisanje javnosti i krivo predstavljavanje kompletnog Projekta. Štoviše, ni navod da su tramvajsko stajalište na Otoci građani Kantnom Sarajevo platili preko 4,6 miliona KM nije tačan – navode iz ove firme.

Dodaju i da do sada isplaćeni novac na ime I faze ovog projetka nema apsolutno nikakvu vezu sa građevinskim dijelom radova na tramvajskih stajalištima jer Ministarstvo saobraćaja nije obezbijedUo još uvijek uslove za građevinski dio radova.

-Konačno, navođenje da je BS Telecom firma koju „mediji dovode u direktnu vezu sa kadrovima SDP-a" predstavlja, također, klasičnu zloupotrebu javnog prostora jer su takvi navodi odavno demantovani u javnom prostoru. Još jednom navodimo da vlasništvo bilo kojeg pravnog subjekta nije bilo kakva tajna, pa svaki novinar ima mogućnost da ove informacije dobije bez bilo kakvih problema – poručili su iz ove firme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.