AFERA RESPIRATORI

„Srebrena malina“ imala dozvolu samo za jedan uvoz, kako je stiglo 20 preostalih?

Dozvola koju je Srebrena malina dobila 27.4. je vazila samo za jedan uvoz i ista je istekla prije dva dana, napisala je Prašović - Gadžo

Prašović: Tražila pojašnjenja. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

28.5.2020

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH članica Komisije za sigurnost Sanela Prašović - Gadžo, objavila je danas da na Facebooku status u kojem tvrdi da „Srebrena malina“ nema dozvolu Agencije za lijekove BiH za uvoz 20 respiratora koji su jučer stigli u Sarajevo.

 - Iz ove Agencije su mi odgovorili da to kako se misli realizovati ovaj uvoz, pitamo UIO i Srebrenu malinu! Dozvola koju je Srebrena malina dobila 27.4. je vazila samo za jedan uvoz i ista je istekla prije dva dana – napisala je Prašović.


Faksimil pitanja koja su poslana Agenciji i odgovora. Avaz

Ona nam je danas potvrdila da je poslala 18 pitanja Agenciji za lijekove i da je joj je potvrđena ova informacija, koja se odnosi na uvoz i dozvole.

To znači da postupak carinjenja na Aerodrom Sarajevo za preostalih 20,upitan i da je pitanje šta je u carinskoj prijavi priložila „Srebrena malina“ i koju tačno dozvolu.

Podsjećamo, nedavno je direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak, u Parlamentu FBiH, tokom „saslušanja“ na sjednici Komisije za sigurnost rekao da "Srebrena malina" ima dozvolu koja traje mjesec dana, počev od 27.aprila, ali nije precizirao da li ona važi za jedan uvoz.

Danas je Sud BiH odborio ovoj firmi da plati dug za PDV za mjesec april, s tim da moraju podnijeti novi zahtjev za prestalih 20, u iznosu od 265. 0000 maraka. Pitanje je kada će ovi respiratori napustiti carinski terminal i nadzor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.