TREBINJE

I najmlađi se pridružili akciji čišćenja grada

Podjeljene sadnice cvijeća građanima

Piše: P. M. / Avaz.ba

4.6.2020

Sa današnjeg obilježavanja: Mališani uživali u druženju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Međunarodni dan zaštite životne sredine u Trebinju je obilježen radno - velikom akcijom uređenja grada, koju su uz učešće nadležnih službi, javnih preduzeća, organizacija civilnog društva i građana organizovali Grad Trebinje i JU „Ekologija i bezbjednost“. 

I najmlađi trebinjci pridružili su se akciji tako što su crtali na temu ekologije.  

Zoran Milošević, načelnik Odjeljena za društvene djelatnosti, istakao je da se gradska uprava priključila ovoj akciji, podjelivši sadnice cvijeća sugrađanima, sa ciljem da se podigne ekološka svijest i ukaže na značaj očuvanja životne sredine.

- Imamo sreću da je naš grad čist i da je kod većine stanovništva izgrađena ekološka svijest, ali i još jedan način da se uključimo u akciju uređena grada, zajedno sa nadležnim službama, organizacijama civilnog društva i brojnim volonterima - rekao je Milošević.

Prema riječima Stevana Bekana, direktota JU „Ekologoja i bezbjednost“ zaposleni u ovoj JU organizovali su akciju čišćenja i uređenja zelenih površina u gradu, a cilj je da grad, poslije više mjeseci teškog perioda počne da živi puniim plućima.

- Ekološka svijest naših sugrađana je na visokom nivou, jer naš grad ne bi bio ovako čist da njegovi stanovnici ne dišu punim plućima i punim srcem za svoj grad. Još uvijek imamo problema sa divljim deponijama, koje stvaraju pojednci i grupe na teritoriji grada Trebinja, ali generalno, možemo da se zahvalimo svim Trebinjcima, koji vole i čuvaju svoj grad. Svakako je tu sa nama kao partner i Turistička organizacija. Veza između zdrave životne sredine i turizma potpuno je jasna. Uređenjem grada dajemo snažan podstrek razvoju turizma - zaključio je Bekan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.