SAOPĆENJE Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na terenu

Nekoliko akcija na području Hercegovine: Oduzete cigarete i duhan

Predmetna akcizna roba ukupne tržišne vrijednosti 6.325 KM, pronađena je na više lokacija

Avaz.ba

Službenici oduzeli cigarete i duhan

Foto: UIO BiH


Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u više odvojenih akcija na području Hercegovine privremeno su oduzeli 7.305 paklica cigareta i 19,5 kg rezanog duvana, bez akciznih markica ukupne tržišne vrijednosti 43.395 KM.

U mjestu Borci, općini Konjic, privremeno je oduzeto 6.740 paklica cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markica UIO. Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Mostaru u saradnji sa policijskim službenicima Konjic.Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 37.070 KM.

  • Službenici oduzeli cigarete i duhan

    Službenici oduzeli cigarete i duhan

    Foto: UIO BiH


Na području Trebinja, Bileće, Čapljine i Ljubuškog službenici Grupe za prečavanje krijumčarenja i prekršaja privrmeno su oduzeli 565 paklica cigareta i 19,5 kg rezanog duhana. Predmetna akcizna roba ukupne tržišne vrijednosti 6.325 KM, pronađena je na više lokacija i nije bila obilježena akciznim markicama UIO

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na