NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: 175.000 radnika traži uplatu doprinosa

Sinoć je održana prestižna manifestacija, 19. po redu, „Večernjakov pečat“. Pročitajte ko je sve dobio nagrade i priznanja

Piše: Avaz.ba

8.6.2020

Naslovna strana današnjeg izdanja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, pročitajte koliko je Vlada FBiH potrošila na nekretnine. S premijerom Fadilom Novalićem na čelu od 2017. do kraja 2019. godine kontinuirano je povećavala troškove najma poslovnih prostora za potrebe smještaja federalnih institucija, a otkrivamo i koliko.

Komentar dana pisala je Almasa Hadžić: Stop hajci na novinare!

Razgovarali smo s resornim ministrom za pitanja boraca Salkom Bukvarevićem. Za naš list je potvrdio da borcima i njihovim porodicama neće biti umanjena primanja.

Na osnovu prava sadržanih u takozvanom korona zakonu, za uplatu doprinosa do sada prijavilo se oko 175.000 radnika koji nisu radili zbog pandemije koronavirusa. Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma FBiH i predsjednica Koordinacionog odbora za stabilizaciju privrede i sanaciju negativnih posljedica pandemije najavila je i dodatne mjere kako bi se pomoglo radnicima, a otkrivamo i koje.

Sinoć je održana prestižna manifestacija, 19. po redu, „Večernjakov pečat“. Pročitajte ko je sve dobio nagrade i priznanja.

Na stranama Crne hronike otkrivamo da je povećan broj saobraćajnih nesreća na cestama u BiH, a pročitajte i za koliko, te koje su najopasnije dionice u BiH.

Slavna Anđelina Đoli proslavila je 45. rođendan. donosimo živopis ove prelijepe glumice te kako je od buntovnice postala jedna od najljepših žena svijea i ikona stila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.