OBJAVLJEN UGOVOR

Za nabavku respiratora i opreme u RS isplaćeno 2.975.000 eura

Iz firme "Medietik" ranije su potvrdili sa su svi respiratori i ventilatori za intezivnu njegu u Republici Srpskoj nabavljani su po tadašnjim tržišnim cijenama

Poznata cijena respiratora. RTRS

Avaz.ba / RTRS

9.6.2020

Cijena respiratora koji su nabavljeni iz Kine za Republiku Srpsku iznosila je 59.500 eura, potvrdio je ugovor koji je objavio RTRS.

Prema dokumentu koji je 7. aprila zaključen između banjalučke firme "Medietik" i švicarske "SPC Tehnologies AG" ugovorena je nabavka 50 ventilatora VG70 po ukupnoj cijeni od dva miliona i 975.000 eura bez troškova carine i manipulativnih troškova.

Ugovor o nabavci respiratora - Avaz
Ugovor o nabavci respiratora - Avaz
Ugovor o nabavci respiratora - Avaz
Ugovor o nabavci respiratora - Avaz
Ugovor o nabavci respiratora - Avaz
+1

Prema podacima sa fakture od 8. aprila cijena jednog respiratora iznosi 59.500 eura odnosno dva miliona 975.000 eura za 50 respiratora, a ista cijena potvrđena je i na svift izvodu.

Iz firme "Medietik" ranije su potvrdili sa su svi respiratori i ventilatori za intezivnu njegu u Republici Srpskoj nabavljani su po tadašnjim tržišnim cijenama a specifikaciju respiratora dala je struka, stručni ljekari u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci.

RTRS navodi kako je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić u Narodnoj skupštini rekao kako su respiratoti nabavljeni po toj cijeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.