REAKCIJA Dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu

Ajanović demantirao nove laži "Slobodne Bosne"

Ovaj kompromitirani tabloidni SDA portal, koji je poznat po krađi autorskih tekstova iz drugih medija, objavio anonimni dopis s ciljem nove diskreditacije Ajanovića

M. Aš. / Avaz.ba

Metiljević: Poznat po izmišljotinama

Foto: Avaz


Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, u izjavi za naš portal demantirao je nove laži koje je objavio ovaj kompromitirani tabloidni SDA portal, aludirajući da je "Ajanović onemogućio studentima da ostvare pravo na besplatno školovanje u skladu sa zakonom koji članove šehidskih porodica oslobađa ove obaveze".

Rado se o studentima Aldini Avdić, Dini Ćenanoviću i Aldinu Beganoviću. Tabloidna "Slobodna Bosna" je objavila tekst na osnovu anonimnog dopisa, iza kojeg, kako saznajemo, stoje pojedinci zaposleni u Ministarstvu obrazovanja KS i Sindikatu UNSA-e.

No, Ćenanovićev otac je odmah reagirao i poslao SMS poruku urednicima "Slobodne Bosne" Asimu Metiljeviću i Senadu Avdiću, navodeći da se radi o objavljenim neistinama i da niko od uposlenika Stomatologije nije oštetio njegovog sina.

Ajanović, također, tvrdi da je sve što je objavila "Slobodna Bosna" obična laž koja nije dokumentirana bilo kakvim materijalnim dokazom.

- Ovo sve je dirigovano iz jednog političkog centra koji želi staviti pod apsolutnu kontrolu akademsku zajednicu, kao i pravosudni sistem ove zemlje. Studentica Aldina Avdić je upisala studij na Stomatološkom fakultetu prije nego što sam uopće izabran za dekana. U ovom slučaju je i toku sudski postupak. U slučaju Dine Ćenanovića je sve urađeno po važećim zakonskim i podzakonskim propisima. Relevantna dokumentacija se nalazi na fakultetu i drugim nadležnim organima - kaže Ajanović.

  • Rješenje Suda u Sarajevu o odbijanju žalbe

    Rješenje Suda u Sarajevu o odbijanju žalbe

    Foto: Avaz


On nam je pojasnio da i u slučaju studenta Aldina Beganovića postoji sudska presuda kojom je odbijena njegova tužba.

- Ukoliko neko smatra da isključivo postupanje po zakonu i podzakonskin aktima spada pod bilo kakvu vrstu kriminala – to predstavlja njegov stav i percepciju društva i realnosti u kojem se nalazi. Osim toga, svi sistematski/sanitarni pregledi planirani su u finansijskom planu su uredno provedeni, što je bilo i predmet inspekcijskog nadzora, također po anonimnoj prijavi. 

  • Faksimil o inspekcijskom nadzoru Stomatološkog fakulteta

    Faksimil o inspekcijskom nadzoru Stomatološkog fakulteta

    Foto: Avaz


Također, sve nabavke se provode putem sistema javnih nabavki, transparentno, i predmet su redovnih kontrola, a sama činjenica da od momenta mog dolaska na poziciju dekana nije usvojena niti jedna žalba od Ureda za žalbe Agencije za javne nabavke dovoljno govori u prilog istinitosti pisanja "Slobodne Bosne" - kaže Ajanović.

Za kraj nam je rekao će da svakako tužiti za svaku klevetu ovaj žuti portal, koji je, osim po lažima, poznat po krađi tuđih autorskih tekstova.

Više o temi Muhamed Ajanović

NA VRH

Podijeli članak na