REAKCIJA

Ajanović demantirao nove laži "Slobodne Bosne"

Ovaj kompromitirani tabloidni SDA portal, koji je poznat po krađi autorskih tekstova iz drugih medija, objavio anonimni dopis s ciljem nove diskreditacije Ajanovića

Metiljević: Poznat po izmišljotinama. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

17.6.2020

Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, u izjavi za naš portal demantirao je nove laži koje je objavio ovaj kompromitirani tabloidni SDA portal, aludirajući da je "Ajanović onemogućio studentima da ostvare pravo na besplatno školovanje u skladu sa zakonom koji članove šehidskih porodica oslobađa ove obaveze".

Rado se o studentima Aldini Avdić, Dini Ćenanoviću i Aldinu Beganoviću. Tabloidna "Slobodna Bosna" je objavila tekst na osnovu anonimnog dopisa, iza kojeg, kako saznajemo, stoje pojedinci zaposleni u Ministarstvu obrazovanja KS i Sindikatu UNSA-e.

No, Ćenanovićev otac je odmah reagirao i poslao SMS poruku urednicima "Slobodne Bosne" Asimu Metiljeviću i Senadu Avdiću, navodeći da se radi o objavljenim neistinama i da niko od uposlenika Stomatologije nije oštetio njegovog sina.


Ajanović, također, tvrdi da je sve što je objavila "Slobodna Bosna" obična laž koja nije dokumentirana bilo kakvim materijalnim dokazom.

- Ovo sve je dirigovano iz jednog političkog centra koji želi staviti pod apsolutnu kontrolu akademsku zajednicu, kao i pravosudni sistem ove zemlje. Studentica Aldina Avdić je upisala studij na Stomatološkom fakultetu prije nego što sam uopće izabran za dekana. U ovom slučaju je i toku sudski postupak. U slučaju Dine Ćenanovića je sve urađeno po važećim zakonskim i podzakonskim propisima. Relevantna dokumentacija se nalazi na fakultetu i drugim nadležnim organima - kaže Ajanović.


Rješenje Suda u Sarajevu o odbijanju žalbe. Avaz

On nam je pojasnio da i u slučaju studenta Aldina Beganovića postoji sudska presuda kojom je odbijena njegova tužba.

- Ukoliko neko smatra da isključivo postupanje po zakonu i podzakonskin aktima spada pod bilo kakvu vrstu kriminala – to predstavlja njegov stav i percepciju društva i realnosti u kojem se nalazi. Osim toga, svi sistematski/sanitarni pregledi planirani su u finansijskom planu su uredno provedeni, što je bilo i predmet inspekcijskog nadzora, također po anonimnoj prijavi. 



Faksimil o inspekcijskom nadzoru Stomatološkog fakulteta. Avaz

Također, sve nabavke se provode putem sistema javnih nabavki, transparentno, i predmet su redovnih kontrola, a sama činjenica da od momenta mog dolaska na poziciju dekana nije usvojena niti jedna žalba od Ureda za žalbe Agencije za javne nabavke dovoljno govori u prilog istinitosti pisanja "Slobodne Bosne" - kaže Ajanović.

Za kraj nam je rekao će da svakako tužiti za svaku klevetu ovaj žuti portal, koji je, osim po lažima, poznat po krađi tuđih autorskih tekstova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.