NEZAVISNI METEOROLOG

Nedim Sladić ima lijepe vijesti za stanovnike poplavljenih područja

Sutra sunčano vrijeme i to će biti početak perioda od 5-6 dana kada možemo očekivati znatno više sunca uz sve više temperature, kaže Sladić

Piše: A. J. / Avaz.ba

23.6.2020

Sladić: U četvrtak i petak lokalni pljuskovi. Arhiv

Prema riječima nezavisnog meteorologa Nedima Sladića, do kraja dana na sjeveroistoku Bosne, odnosno na područjima koja su do sada najviše pogođena poplavama doći će do postepenog razvedravanja.

Napominje da je pred stanovnicima poplavljenih područja mirnija noć.

To će sigurno obradovati mnoge građane s područja Tuzlanskog kantona koji se bore s poplavama. U većini javnih istupa naglašavali su da im jedino preostaje da gledaju u nebo i nadaju se prestanku padavina kako bi se vode povukla od njihovih kuća.

- Sutra sunčano vrijeme i to će biti početak perioda od 5-6 dana kada možemo očekivati znatno više sunca uz sve više temperature. Međutim, u četvrtak i petak kružit će vlažnog zraka po visini što može uzrokovati lokalne pljuskove na sjevezoapadu, sjeveru i centralnom području. To su kratkotrajani pljuskovi - navodi Sladić za "Avaz".


Nedim Sladić. Arhiv

Napominje da će tih dana biti sparno, a temperature će dostizati i 33 stepena.


- Za vikend u planinskim područjima se očekuju lokalni pljuskovi, u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najsunčanije i najstabilnije očekuje se u Hercegovini - dodao je Sladić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.