PRAVOSNAŽNO RJEŠENJE

Još jedan objekat na Prvoj transverzali bit će uklonjen

Važan korak za nesmetano izvođenje građevinskih radova na ovoj dionici

Riječ je o dupleks objektu. Općina Centar

Avaz.ba

1.7.2020

U ponedjeljak je Direkcija za puteve KS podnijela zahtjev Općini Centar sa potpunom dokumentacijom za uklanjanje stambenog dupleks objekta, spratnosti podrum+prizemlje+sprat u ulici Halida Kajtaza 6 i 8.

Istog dana načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je donio rješenje kojim se odobrava Kantonu Sarajevo uklanjanje ovog objekta.

Nakon što se Inspektorat Općine Centar 1. jula 2020. godine izjasnio da se neće žaliti na ovo rješenje i nakon što se i Direkcija za puteve KS odrekla prava na žalbu, općinski načelnik je putem Službe za urbanizam i zaštitu okoliša izdao pravosnažnost na ovo rješenje.


Stvoreni uvjeti da se može odmah pristupiti uklanjanju objekta. Općina Centar

Na ovaj način stvoreni su uvjeti da se može odmah pristupiti uklanjanju ovog  objekta koji je bio značajna smetnja na pripremi zemljišta na potezu Prve transverzale između ulica Kranjčevićeva i Tešanjska, čime je napravljen važan korak za nesmetano izvođenje građevinskih radova na ovoj dionici nakon izbora najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji ove prioritetne saobraćajnice od ulice Kranjčevićeva do ulice Braće Begić, saopćeno je iz Općine Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.