VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno oblačno, u Bosni s kišom

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Jutarnja temperatura od 13 do 19. Ilustracija

Avaz.ba

7.7.2020

U Bosni se danas očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u Bosni se očekuje i kiša ili kratkotrajni pljusak. Poslije podne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 15 do 22, na jugu od 22 do 27 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom bez padavina.

Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. U Bosni će preovladavati oblačno vrijeme, pri tome će svježija noć i jutro, uz nešto niže temperature tokom dana, ugodno djelovati na većinu stanovništva. U Hercegovini sunčanije, također uz umjerene temperature. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba.

U jutarnjim satima u Sarajevu sa slabom kišom. Ilustracija

Sutra sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepeni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.