NA LICU MJESTA

Završeni radovi na putnoj dionici preko Majevice: Tuzla i Čelić povezani novim asfaltnim putem

Premijer Tulumović je izrazio svoje zadovoljstvo zbog završetka radova na planini Majevici

Sa svečanog otvorenja puta. A. Bajrić

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

7.7.2020

Novi projekat - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Regionalni put Tuzla - Čelić od danas je u potpunosti prekriven asfaltnim zastorom. Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je sa članovima Vlade i direktorom Direkcije regionalnih puteva Zijadom Omerčićem svečano otvorio i posljednju asfaltiranu dionicu ovog regionalnog pravca. 


Posljednja dionica

- Kada je u pitanju ova posljednja dionica, radi se o sanaciji i rehabilitaciji oko 1.750 metara ovog putnog pravca, za što je Direkcija regionalnih cesta uložila skoro 2 miliona KM. Radilo se o jednoj relativno zahtjevnijoj dionici, sa određenim brojem nešto zahtjevnijih elemenata, što su izvođači radova kvalitetno savladali. Uz ove radove u proteklom periodu smo sanirali i određena oštećenja koja su se, kao rezultat korištenja puta pojavila na drugim lokalitetima, tako da sa zadovoljstvom danas svečano možemo otvoriti ovaj putni pravac - rekao je direktor Direkcije cesta TK Zijad Omerčić.

Premijer Tulumović je izrazio svoje zadovoljstvo zbog završetka radova na planini Majevici.

- Ovaj putni pravac građanima Tuzle nudi trunutno najbrži i najbliži izlazak prema Čeliću, Brčkom i dalje prema Europskoj uniji. S druge strane on približava Čelić Tuzli kao centru kantona – kazao je premijer Tulumović.

Ministar saobraćaja, trgovine i turizma TK Edin Buševac istakao je:


Opterećenost puta

- Ova dionica i ovaj putni pravac imaju veliki značaj, posebno sada kada je, zbog radova na sanaciji Tunela u Ormanici, mosta na ulazu u Srebrenik, ali i uopće zbog opterećenosti magistralnog puta Tuzla – Orašje ovaj putni pravac najbrža konekcija Tuzle sa Brčkim, Orašjem i dalje izlaskom u Europsku uniju. Kada je u pitanju prvenstveno putnički saobraćaj, ova dionica ima ogroman potencijal jer nudi mogućnost da u određenoj mjeri i rastereti saobraćaj na navedenoj dionici magistralnog putnog pravca, a time i da direktno utiče na povećanje nivoa sigurnosti na ovom magistralnom putu. Također, imajući u vidu aero – zagađenje u Tuzli, Tuzlaci, ali i svi drugi sada brzo i lako mogu koristiti potencijale izletišta u i oko Lovačkog doma ovdje na lokalitetu Stare Majevice, što je i određeni doprinos našoj lokalnoj turističkoj ponudi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.