UPRKOS OKOLNOSTIMA

Tradicija „Mostarskog ljeta“ bit će nastavljena

Odlučili smo ponuditi našim sugrađanima i, istina, malobrojnim posjetiocima 26 različitih kulturnih sadržaja, rekao Suljić

Brojni sadržaji. Avaz

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

14.7.2020

Predstavom „Ay Carmela“ teatra SARTR Sarajevo u petak 17. jula u Centru za kulturu Mostar počet će  tradicionalna manifestacija „Mostarsko ljeto“, koja će trajati do 28. avgusta.

Ova poznata manifestacija se od 2015. godine  održava u organizaciji pet kulturnih ustanova u Mostaru, Centra za kulturu, Narodnog pozorišta Mostar, Narodne biblioteke, Muzeja Hercegovine i Pozorišta lutaka, čiji su direktori na današnjoj pres-konferenciji predstavili program.

Uprkos okolnostima uzrokovanih pandemijom koronavirusa u proteklom periodu što je dovelo do znatno reduciranih kulturnih sadržaja u Mostaru, organizatori su se, rečeno je, ipak opredijelili da održe tradiciju.

- Odlučili smo ponuditi našim sugrađanima i, istina, malobrojnim posjetiocima 26 različitih kulturnih sadržaja, iz oblasti pozorišne, muzičke, likovne, književne i druge umjetosti i ugostiti umjetnike iz cijele BiH. Namjera nam je osvježiti svakodnevnicu negativnih vijesti i mostarske noći učiniti ljepšim i sadržajnijim - kazao je Senad Suljić, direktor Centra za kulturu.


Brojni sadržaji. Avaz

Naglašeno je da će svi planirani sadržaji biti organizirani u skladu sa naredbama i preporukama nadležnih institucija i, uglavnom, bit će priređeni na otvorenom.

Tako će biti priređene brojne izložbe slika, fotografija i dokumentarne građe koncerti, među kojima je i „100 godina Zaima Imamovića“, predstave, među kojima su i one za najmlađe Mostarce, a bit će održane i brojne promocije knjiga te drugi sadržaji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.