MJERE SIGURNOSTI

U Brčkom zabranjena javna okupljanja

Novim mjerama propisano je da udaljenost muzičara i izvođača od gostiju u ugostiteljskom objektu mora biti četiri metra

Vlada Brčko distrikta. FENA

Avaz.ba / Fena

20.7.2020

Naredbom Štaba za zaštitu i spašavanje od danas su na području Brčko distrikta zabranjena sva javna okupljanja.

U saopćenju za javnost Vlade Brčko distrikta BiH pojašnjava se da je zabranjeno svako organizirano okupljanje više od 20 ljudi, koje se održava radi javnog izražavanja i promoviranja političkih, socijalnih i drugih uvjerenja i interesa.  Zabranjena su i druga masovna okupljanja u ugostiteljskim i sličnim objektima koja po broju učesnika mogu predstavljati opasnost u smislu širenja koronavirusa. 

Naredbom Kriznog stožera nalaže se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost na području Brčko distrikta BiH, da svoj rad organiziraju tako što će osigurati fizičku udaljenost u ugostiteljskim objektima, odnosno za jednim stolom dopušteno je sjedenje najviše dvije osobe, osim ako su u pitanju roditelji i maloljetna djeca ili osobe koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Novim mjerama propisano je da udaljenost muzičara i izvođača od gostiju u ugostiteljskom objektu mora biti četiri metra, a razmak između muzičara i izvođača dva metra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.