SENATU PISALA ČAVALJUGA

Medicinski fakultet protiv Gavrankapetanovića: Nerazumno je štititi njegov ugled!

Podrška senatora UNSA-a je zatražena nakon posljednih dešavanja i odluka Etičkog komiteta Ljekarske komore, ali se tome Čavaljuga usprotivila

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

Čavaljuga: Protivi se podršci

Foto: Avaz


Medicinski fakultet u Sarajevu, na čelu se dekanesom Samrom Čavaljugom, poslao je jučer dopis članovima Senata Univerziteta u Sarajevu kojim se protivi razmatranju zaključka rektora Rifata Škrijelja,, na osnovu odluke Nastavno-naučnog vijeća Stomatološkog fakulteta u Sarajevu da se prof.dr. Ismetu Gavrankapetanoviću daje apsolutno podrška i "poziva akademska zajednica da zaštiti svog uglednog člana"

Podrška senatora UNSA-a je zatražena nakon posljednih dešavanja i odluka Etičkog komiteta Ljekarske komore, gdje zatraženo oduzimanje njegove licence zbog izjava koje se odnose na odbijanje liječenja  ljekara djevojčice Nadin Smajlović.

  • Čavaljuga dopis poslala Senatu

    Čavaljuga dopis poslala Senatu

    Foto: Avaz


Čavaljuga u dopisu navodi da je "nerazumno štititi ugled Gavrankapetanovića nakon što on godinama narušava svojim ponašanjem i javnim istupima ugled Univerziteta u Sarajevu i njegovih članova"

Sjednica UNSA je toku, a Gavrankapetanović je rekao za "Avaz", komentirajući dopis Čavaljuge da će će danas biti poznata odluka Senata.

Sve ćemo danas vidjeti. Meni moćnici ne daju da uđem u amfiteatar iako je sud naredio drugačije. Kako će biti hrabra dekanesa pa kazati suprotno moćnicima. Lakše joj se bilo pridružiti nasilju nad mojim pravima - kaže Gavrankapetanović.

Više o temi

REKTOR UNSA-E ZA "AVAZ"
Škrijelj: Test na koronu je negativan, temperatura je spala
UNIVERZITET U SARAJEVU
Potpisani sporazumi, podrška studentima s invaliditetom
NA VRH