U POSLJEDNJA 24 SATA

U BiH 304 osobe zaražene koronavirusom, zabilježeno pet smrtnih slučajeva

Od toga je u Federaciji BiH 174, dok je u RS-u riječ o brojci od 130 novozaraženih

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

Sve više oboljelih od koronavirusa

Foto: AFP


Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo u BiH u posljednja 24 sata 304 osobe zaražene su koronavirusom.

Od toga je u Federaciji BiH 174, dok je u RS-u riječ o brojci od 130 novozaraženih. Zabilježeno je 5 smrtnih slučajeva, od toga dva U FBiH i tri u RS-u.

Preminula je žena iz Banovića (1941.) i muškarac iz Sarajeva (1946.) u FBiH, te u RS- muškarac srednje životne dobi iz Lopara, muškarcu starije životne dobi iz Rudog i muškarcu starije životne dobi iz Zvornika.

U RS-u je testirano ukupno 663 laboratorijska uzorka,  dok je virus potvrđen kod 59 muških i 71 ženske osobe, od kojih je 22 mlađe, 91 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

U ЈZU Opšta bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina, laboratorijski je potvrđena infekcija virusom SARS-CoV-2 i kod jedne osobe iz distrikta Brčko. 

Prema mjestu prebivališta 23 osobe su iz Banjaluke, 19 iz Bijeljine, devet osoba je iz Trebinja, sedam iz Laktaša, po pet osoba iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Foče i Rogatice, po četiri osobe su iz Gradiške i Han Pijeska, po tri iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Pala, Prnjavora i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Ribnika, Rudog i Čelinca i po jedna osoba iz Bileće, Dervente, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Prijedora, Srebrenice i Šipova. 

Novi slučajevi u FBiH registrirani su u Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom, Posavskom, Bosansko-podrinjskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo. U Federaciji BiH do sada je testirano 81 485 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 5631 osobe. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na