KADROVSKA KRIŽALJKA

Građanima u vrijeme korone treba ekspert, a ne stranački „preletačević“, na čelu ministarstva zdravstva KS!

Štitkovac osim rukovođenja domom zdravlja u Vogošći nema nekih respektabilnih menadžerskih referenci u zdravstvu što upućuje da se vjerovatno radi o čisto stranačkim referencama

Štitkovac: Građanima ne treba puko stranačko popunjavanje fotelje. Arhiv

Piše: T. Lazović / Avaz.ba

27.7.2020

Prijedlog Demokratske fronte za novog ministra zdravstva u Kantonu Sarajevu izazvao je nemalu iznenađenost u stručnoj zajednici posebno zbog činjenice da se glavni grad BiH i država suočavaju sa rastućom epidemijom koronavirusa, a da na čelo ministarstva dolazi relativno nepoznat kadar.

Naime, kako saznajemo, Nijaz Štitkovac, prijedlog DF za mjesto koje je do jučer popunjavao dr. Rusmir Mesihović, ne uživa pretjerano veliki ugled među strukom, za razliku od nekoliko stotina vrlo stručnih ljekara koji žive i rade u Sarajevu, te su mogli biti kvalitetno, ekspertsko rješenje za ovu vrlo važnu poziciju.

To je izuzetno važno u trenutnoj situaciji kada glavnu riječ u borbi protiv korone treba da vodi upravo ovo ministarstvo. Iako je u javnosti plasirana detaljno nakićena biografija, Štitkovac osim rukovođenja domom zdravlja u Vogošći nema nekih respektabilnih menadžerskih referenci u zdravstvu što upućuje da se vjerovatno radi o čisto stranačkim referencama koje su bile presudne da bude predložen na poziciju u Vladi KS.

A, to potvrđuje i činjenica da kada su stranke u pitanju Štitkovac ima poprilično „iskustvo“. On je kao član Saveza za bolju budućnost bio jedno vrijeme vijećnik u Vogošći da bi potom prešao u redove Stranke demokratske akcije, a sada se pojavljuje kao kadar Demokratske fronte.

Bit će vrlo interesantno pratiti da li će „preletačević“ Štitkovac dobiti podršku u Skupštini Kantona Sarajevo, tim prije što mnogi eksperti već sada upozoravaju da građanima treba vrhunsko ekspertsko rješenje za poziciju ministra zdravstva, a ne puko stranačko popunjavanje fotelje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.