ISTRAGE

Za tri mjeseca dvije godine od ubistva Šehovića i Vujinovića: Ko su ubice sarajevskih policajaca

Indikativno je da nikada nije pronađeno ni vozilo, crni Seat Leon, iz kojeg su ubice pucale, a istraga prošle godine krenula ispočetka

M. Aš. / Avaz.ba

Alipašino Polje: Ubice i dalje na slobodi

Foto: Avaz


Za manje od tri mjeseca napunit će se dvije godine otkako su na Alipašinom Polju u Sarajevu brutalno likvidirani sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović dok su bili na radnom zadatku.

Ali ni do danas nisu pronađene njihove ubice niti je Tužilaštvo KS, koje vodi istragu, podiglo optužnicu. Rezultate, kako stvari stoje, nije dala ni nova istraga, pokrenuta sredinom prošle godine, a, listinzi koji su bili na provjeri za osobe iz Istočnog Sarajeva, prema informacijama „Avaza“, također nisu bili od pomoći.

Svi uhapšeni Paljani, od Srećka Trifkovića do Miloša Obradova, nalaze se na slobodi, iako su u pritvoru proveli skoro devet mjeseci. Sada se sumnjiče za druga krivična djela u RS.

Indikativno je da nikada nije pronađeno ni vozilo, crni Seat Leon, iz kojeg su ubice pucale.

Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Tužilaštva KS, rekla je jučer za „Avaz“ da je predmet ubistva sarajevskih policajaca prioritet u radu ovog tužilaštva.

- Riječ je o kompleksnoj istrazi na kojoj se svakodnevno radi. No, s obzirom na tajnost istrage, ne možemo govoriti o detaljima, kao ni o radnjama koje su poduzimaju - rekla nam je Sarajlija.

NA VRH

Podijeli članak na