DONOSIMO

U "Avazovom" bajramskom dvobroju pročitajte ekskluzivne intervjue s Oliverom Varheljijem, Zoranom Tegeltijom i Enesom ef. Ljevakovićem

Mišljenje Komisije objavljeno u maju 2019. godine određuje 14 ključnih prioriteta na kojima će Bosna i Hercegovina raditi na svom putu ka EU, u oblastima demokratije i funkcionalnosti, vladavine zakona, temeljnih prava i reforme javne uprave, kazao n

Varhelji: BiH mora temeljno poboljšati svoj institucionalni i zakonodavni okvir. Arhiv

Piše: Avaz.ba

29.7.2020

Printano izdanje "Dnevnog avaza" u svom bajramskom dvobroju donosi ekskluzivni intervju sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem (Varhelyi), koji nam je govorio o koronavirusu, migrantskoj krizi u našoj državi, ali i uvjetima koje BiH mora ispuniti kako bi dobila status kandidata za EU.

- BiH mora temeljno poboljšati svoj institucionalni i zakonodavni okvir da bi ispunila zahtjeve za članstvom u EU. Mišljenje Komisije objavljeno u maju 2019. godine određuje 14 ključnih prioriteta na kojima će Bosna i Hercegovina raditi na svom putu ka EU, u oblastima demokratije i funkcionalnosti, vladavine zakona, temeljnih prava i reforme javne uprave - kazao nam je, između ostalog, Varhelji.

Za naš list govore i predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija te Enes ef. Ljevakovićzamjenik reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.