POSJETE

Goran Čerkez posjetio piramide u Visokom, dočekao ga profesor Semir Osmanagić

Ovo je izvor edukacije, kulture, sporta, duhovnosti, kulturnog nasljeđa…, rekao Čerkez

U posjeti kompleksu Ravne. Avaz

Piše: E. T./ Avaz.ba

3.8.2020

U posjeti kompleksu Ravne posljednjeg dana jula boravio je pomoćnik federalnog ministra za zdravstvo i član federalnog Kriznog štaba Goran Čerkez.  

Njegov domaćin bio je direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić

Nakon obilaska Muzeja Fondacije, prisustva demonstraciji mjerenja energetskih fenomena, obilaska prahistorijskog Podzemnog labirinta Ravne i obilaska kompletnog parka "Ravne 2", Goran Čerkez je izjavio:

- Nakon obilaska tunela mi je bilo žao što nisam ranije došao. Ali, nakon obilaska parka mi je drago što sam baš sada došao jer toliko je učinjeno u ovom periodu i sada se može vidjeti vizija budućnosti. Ovo je jedan od najboljih resursa koje sam ja obišao u svijetu. Ovo je izvor edukacije, kulture, sporta, duhovnosti, kulturnog nasljeđa… Možda je ovo trenutak da se vratimo prirodi. Ovo je i pitanje ekologije i pitanje rasta naše djece s ekologijom. Mnogi su o ovome lijepih stvari rekli, a oni ljubomorni su rekli ružnih stvari. Ako bih želio nakon ovog puta današnjeg kroz istoriju, duhovnost i energiju da nađem nešto lose, ne bih mogao. Zato čestitke, svaka čast, ponos je da Bosna i Hercegovina ima ovakve ljude.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.