SVE VIŠE ZARAŽENIH

Ljekari mole građane: Poštujte preporuke kriznih štabova zbog epidemije koronavirusa

Uvjereni smo da bi odgovornije ponašanje stanovništva dovelo do pada broja oboljelih, pišu u saopćenju tuzlanski ljekari

Piše: Avaz.ba

Tuzlanski ljekari uputili apel

Foto: E. Skokić


Ljekarska komora Tuzlanskog kantona oglasilo se saopćenjem u kojem moli stanovništvo ove regije, ali i cijele Bosne i Hercegovine da u cijelosti poštuje preporuke kriznih štabova zbog epidemije koronavirusa.

- Nepoštivanje ovih mjera je glavni razlog nekontrolisanog rasta broja oboljelih od COVID-19. Osobito naglašavamo preporuku Kriznog štaba za zabranu javnih okupljanja, za koju smo svjedoci da se svakodnevno krši. Preporučujemo stanovništvu pravilnije poštovanje distanciranja od drugih osoba, izbjegavanja kontakata, grljenja, rukovanja, uz obavezno nošenje ličnih zaštitnih sredstava i češće pranje ruku.

Uvjereni smo da bi odgovornije ponašanje stanovništva dovelo do pada broja oboljelih na kontrolirani nivo koje bi medicinske ustanove mogle uspješno zbrinjavati i istovremeno stvaralo više prostora i za liječenje oboljelih od ostalih bolesti – piše u saopćenju koje je potpisao predsjednik Ljekarske komore Harun Brkić.

NA VRH

Komentari