PRISJEĆANJE NA ŽRTVE

Obilježena godišnjica odbrane Igmana

Na ovaj dan prisjetili smo se i svih zločina koji su počinjeni na teritoriji BiH

Piše: L. M. / Avaz.ba

5.8.2020

Odbrana BiH - Igman 2020. L. M. / Avaz

Zbog trenutne situacije uzrokovane koronavirusom obilježavanje tradicionalne manifestacije Odbrana BiH - Igman 2020 ove godine je u reduciranom obliku. 

Povodom obilježavanja manifestacije prisutnima se obratio ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Grabovica koji je ujedno i organizator pomenute manifestacije.

- Cilj je edukovati mlade o najtežem periodu za BiH od 1992. do 1995. godine i odati počast svim žrtvama iz tog perioda. Želim da se nikada ne zaboravi koju je žrtvu BiH podnijela zarad svoje nazavisnosti-kazao je ministar Grabovica.

Na ovaj dan prisjetili smo se i svih zločina koji su počinjeni na teritoriji BiH.

Obratio se i Nasib ef. Hadzic i objasnio je na koji način će biti protokolisan vjerski dio manifestacije. Napomenuo je da ovo nije odavanje počasti samo muslimanima koji su bili pripadnici Armije BiH, već svima koji su dali svoje živote za BiH, bez obzira koje vjeroispovijesti bili. 

Generalni sekretar manifestacije Odbrana BiH Igman 2020, Hamdija Hasanović,  pozvao je sve građane BiH da se na ovaj dan prisjete svih šehida u saboraca koji danas nisu sa nama.

- Zbog trenutne situacije apelujem na sve da ostanu kući i svjedoče ovom događaju, prioritet je sačuvati zdravlje građana - kazao je Hasanović.

- Manifestacija odbrana BiH Igman 2020 ima tri segmenta. Prvo, to je odavanje vojne počasti onima koji su dali svoje živote, to je vjerski program za sve njih i naravno, kulturni dio programa koji se realizuje. Vjerovatno će nekada u budućnosti ova manifestacija dobiti i regionalni ili čak internacionalni karakter. Naravno, ako govorite istinu ona će kad-tad doći do srca svih onih koji vjeruju - kazao je ministar Grabovica za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.