PREDANE LISTE

Prašović-Gadžo: SBB na lokalnim izborima ima 1.236 kandidata

Od toga je 55 općinskih vijeća na prostoru Federacije i 16 u Republici Srpskoj, kao i jedno u Brčko distriktu

Prašović-Gadžo: SBB prema svim anketama odlično stoji. M. KADRIĆ

Piše: E. H. / Avaz.ba

17.8.2020

Savez za bolju budućnost BiH predao je svoje kandidatske liste za lokalne izbore 2020. godine, kazala je danas generalna sekretarka SBB-a Sanela Prasović-Gadžo.

Dodala je da SBB na ovogodišnje izbore izlazi sa 1.236 kandidata u 72 općinska vijeća u cijeloj BiH.

- Od toga je 55 općinskih vijeća na prostoru Federacije i 16 u Republici Srpskoj, kao i jedno u Brčko distriktu. Imamo 1.161 kandidata za općinska vijeća na prostoru FBiH i 41 na prostoru RS. Također, imamo i tri koalicije na prostoru RS, a to su Banja Luka, Srebrenica i Doboj - istakla je Prasović-Gadžo.

Prema njenim riječima, SBB prema svim anketama odlično stoji.

- Građani vjeruju u ono što mi radimo i poteze koje smo imali i mi se nadamo da će to građani prepoznati i u novembru mjesecu, te da će SBB zabilježiti bolji rezultat nego što je to bilo na lokalnim izborima 2016. godine - kazala je Prašović-Gadžo.

Na pitanje novinara o svojoj kandidaturi za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo, istakla je da se ne bi kandidirala da ne vjeruje u pobjedu.

- Jedini sam kandidat SBB-a za načelnicu u Sarajevu, živim u toj općini i znam sve probleme. Ne vidim niti jedan problem zašto ne bih napravila dobar rezultat. Ovo je dobra prilika da kažem da je kod nas problem povjerenja u žene kandidate i poziv građane BiH da ženama na listama daju prednost - naglasila je Prašović-Gadžo.

Prašović-Gadžo: SBB ispunio kvotu koja je zakonom propisana. M. KADRIĆ

Dodala je da je SBB ispunio kvotu koja je zakonom propisana.

- Treba ohrabriti žene da se što više uključuju u izborni proces. Žene uvijek donose novi kvalitet - rekla je Prašović-Gadžo.  


Razgovor s članovima CIK-a. aVAZ

Prema njenim riječima, SBB samostalno izlazi na izbore.


- Nismo ušli u koalicije, osim ove tri u RS. Da li ćemo nekog podržati, hajde da sačekamo do novembra. Naše liste na području Sarajeva nose Anis Krivić u Starom gradu, Ismir Jusko u općini Centar, u Novom Sarajevu je to Edin Rovčanin, u Novom Gradu Ifet Mahmutović, u Hadzićima Edin Tiro, u Ilijašu Akif Bešlija, u Vogošći Ahmet Mulaibrahimović, Trnovu Zijo Krupalija i na Ilidži Izudin Bajrović - pojasnila je Prašović-Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.