POTPISAN UGOVOR

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije: Grad Sarajevo poklonio kombi Domu zdravlja KS

Budimo odgovorni, slijedimo savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija, rekao Skaka

Skaka i Ahmić potpisali ugovor. Gradska uprava Sarajeva

Avaz.ba

19.8.2020

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevu, te većeg angažmana zdravstvenih radnika na zbrinjavanju i liječenju pacijenata zaraženih Covid-19 infekcijom, Grad Sarajevo poklonio je putničko kombi vozilo Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva i dr. Muhamed Ahmić, generalni direktor Javne ustanove Dom Zdravlja KS tim povodom, potpisali su Ugovor o primopredaji sanitetskog vozila.

Od početka pandemije, Grad Sarajevo u skladu sa svojim mogućnostima pruža svoj doprinos, pomoć i podršku kako bi se adekvatno poduzimale mjere prevencije i zaštite zdravlja stanovništva.

- Najveća ustanova u BiH koja provodi primarnu zdravstvenu zaštitu je Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Ljekari i medicinsko osoblje su naši heroji, uvijek u prvim borbenim redovima i na usluzi građanima. Neophodno je da imaju adekvatne uslove za rad kako bi na najbrži način reagirali, pomogli pacijentima i pružili usluge koje i zaslužuju - kazao je Skaka i naglasio:

- Budimo odgovorni, slijedimo savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija.

Ahmić je izrazio zahvalnost Gradu Sarajevu i gradonačelniku i istakao važnost dobre tehničke opremljenosti kako bi se u svakom momentu adekvatno odgovorilo potrebama pacijenata.

- Za nas je ovo značajan poklon, jer će sanitetsko vozilo olakšati pristup pacijentima. Apeliramo na građane da se pridržavaju svih zaštitnih mjera, jer je zaista riječ o potpuno nepoznatoj bolesti sa kojom se medicina nikad prije nije susrela - istakao je Ahmić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.