KOMENTAR DANA

Sijelo u Beogradu

Dodikovih dosadašnjih prijetnji otcjepljenjem RS pun je kufer ozbiljnim politikama i političarima u svijetu

Piše: Almasa HADŽIĆ. Avaz

Piše: Almasa Hadžić / Avaz.ba

22.8.2020

Ko se više plaši bombastičnih izjava Milorada Dodika i prijetnji bičem njegovog starijeg političkog brata iz Srbije? Niko ozbiljan!

To što Dodik, u nedostatku i novca i ideja kojima bi popravio život građana entiteta u kome žive, u javnost svakodnevno odašilje besmislene izjave o otcjepljenju RS, o vezivanju sudbine BiH za sudbinu dogovora Srbije i Kosova, ne tangira više nikog ozbiljnog.

Među takvima je i ona jučerašnja u kojoj Dodik „ekskluzivno“ objavljuje da je imao sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Banjoj Luci na kome se raspravljalo o „statusu RS“ i da će sličan sastanak ovih dana imati u Beogradu. Aman!

Tačno je da su sijelili, kao što su to do sada, što u Beogradu, što u Banjoj Luci, što po kojekakvim dernecima, slavama i proslavama, radili bezbroj puta.

Vjerovatno je tačno i to da su pričali, odnosno politički sanjali „šta je babi milo“, baš kao što su to nekad radili njihovi učitelji, trenutno nastanjeni u pritvoru u Hagu, ali koje im fajde od toga. Ako Milorad Dodik misli da će pričom kojom cjelovitost BiH i status entiteta RS u njoj vezuje za status Kosova pomoći Vučiću u međunarodnim pregovorima Srbije i Kosova, grdno se vara.

Dodikovih dosadašnjih prijetnji otcjepljenjem RS, organiziranjem referenduma, donošenjem deklaracija, zaključaka i kojekakvih drugih politički neozbiljnih javnih poteza, čiji je efekt, uglavnom, izluđivanje vlastitog naroda, pun je kufer ozbiljnim politikama i političarima u svijetu i do njih više niko ne drži.

Zna to i sam Dodik, baš kao što zna da su mnogi međunarodni hohštapleri koji su mu do sada puhali u politička krila nestali s političke scene i strpani u zatvor, ali se nada da još nekoga može prevariti.

Pompezno najavljeno beogradsko sijelo Dodika i Cvijanović s predsjednikom Srbije Vučićem još je jedno u nizu sličnih s kojih se u laži i obmane politika koje godinama provode, posebno kad je u pitanju BiH, pokušava uvjeriti cijeli svijet.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.