REAKCIJE

Pešić iz Beograda za „Avaz“: Mislim da će put Crne Gore ostati isti, ali malo komplikovaniji

Demokratski front dobio je veliki broj glasova i sigurno da su im tu litije, Amfilohije i Crkva dosta pomogli, kaže Pešić

Pešić: Crkva pomogla Demokratskoj fronti. Agencije

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

30.8.2020

Vesna Pešić, srbijanska političarka i bivša zastupnica Liberalno-demokratske partije (LDP) u Skupštini Srbije, kazala je večeras u izjavi za „Avaz“, komentirajući dosadašnje, preliminarne rezultate izbora u Crnoj Gori, da su rezultati ipak pokazali da, bez obzira na sve, „neće se toliko promijeniti politika Crne Gore“.

- Demokratski front dobio je veliki broj glasova i sigurno da su im tu litije, Amfilohije i Crkva dosta pomogli. Pretpostavljam da je to bio neki faktor, jer oni su bili okupili svijet oko tih litija. Ali bez obzira na sve, mislim da se neće toliko promijeniti politika Crne Gore zato što oni, Demokratski front nisu pravili ujedinjenu opoziciju. To znači da oni nisu dobili većinu. Vidite da su tu DPS i Demokratski front ujednačeni i da oni moraju da prave koaliciju s demokratama Bečićeve stranke - kaže Pešić.

Ona nadalje dodaje da će se demokrate opredijeliti vjerovatno za opoziciju, ali „to im neće dozvoliti da ide dalje od onoga usmjerenja koji je Crna Gora već preuzela, a to je da ide u NATO i da ide prema Evropskoj uniji“.

- Mislim da će put Crne Gore ostati isti, ali malo komplikovaniji - ističe Pešić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.