OGASILI SE IZ EU

Varhelji i Borel: Posvećeni smo pružanju podrške procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji

Sada se radujemo konstituiranju novog parlamenta i formiranju nove vlade koja će nastaviti stalan put Crne Gore prema EU, rečeno je

Varhelji: Puna podrška. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

1.9.2020

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji (Varhelyi) i Žozep Borel (Joseph Borell), potpredsjednik Evropske komisije oglasili su se danas o održanim izborima i Crnoj Gori.

Kako je između ostalog rečeno,izbori su bili mirni, s velikom izlaznošću, a pratili su ih lokalni i međunarodni promatrači akreditirani od Državnog izbornog povjerenstva.

 - Sada se radujemo konstituiranju novog parlamenta i formiranju nove vlade koja će nastaviti stalan put Crne Gore prema EU. Crna Gora je dobro napredovala u procesu pristupanja EU i mjeseci koji su pred nama moraju se iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, posebno na području vladavine prava, gdje je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjera za poglavlja o vladavini zakona. 23. i 24. - kaže se i dodaje:

Europska unija u potpunosti je posvećena nastavku pružanja podrške procesu pristupanja Crne Gore EU, kao i ekonomskom oporavku nakon krize COVID-19, uključujući kroz nadolazeći ekonomski i investicijski plan za zapadni Balkan - stoji u izjavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.