PO ZAHTJEVU DODIKA

U ponedjeljak posebna sjednica NSRS o zaštiti vitalnog interesa

Kada SNSD nema šta da ponudi građanima Republike Spske u različitim oblastima, onda traže da se zabrani učestvovanje u izbornom procesu onima koji su ih doveli na vlast, rekao Stanić

Dodik: Tražio sjednicu. Arhiv

Avaz.ba

1.9.2020

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi u ponedjeljak, 7. septembra, na posebnoj sjednici da razmatra prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije (CIK) BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po interese RS.

Posebnu sjednicu danas je zakazao Kolegij Narodne skupštine.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su protiv predloženog dnevnog reda bili SDS i PDP.

- Na Kolegijumu je odlučeno da se na posebnoj sjednici mogu obratiti predstavnici parlamentanih stranaka, ukoliko dostave zahtjev do petka, 4. septembra, u 15 časova - rekao je novinarima Čubrilović, nakon sjednice Kolegijuma.


Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić naveo je da se ova politička partija protivi održavanju posebne sjednice zato što Međunarodna fondacija za izborne sisteme ne može nanijeti dio štete koliko je nanosi vlast.

- Kada SNSD nema šta da ponudi građanima Republike Spske u različitim oblastima, onda traže da se zabrani učestvovanje u izbornom procesu onima koji su ih doveli na vlast - rekao je Stanić.

Sjednica će početi u 9 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.