POVRATAK U KLUPE

Hoće li roditelji u Unsko-sanskom kantonu pustiti djecu u školu

Za odluku o povratku svih učenika u školske klupe opredijelili su se Zapadnohercegovački, Hercegovačko-neretvanski, Bosansko-podrinjski i Kanton 10, a svi ostali za kombinirani model

Dio učenika se vraća u školske klupe. Ilustracija

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

6.9.2020

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona donijelo je odluku da nastava u ovom kantonu za školsku 2020./2021. godinu počne 7. septembra.

Nedugo nakon objave odluke, na društvenim mrežama uslijedile su brojne reakcije o odgađanju, prije svega zabrinutih o ogorčenih roditelja djece iz Velike Kladuše, općine u kojoj je sigurnosna situacija posljednjih sedmica vrlo napeta zbog migrantske krize

Prema svemu sudeći, djeca u ovom kantonu neće krenuti u školu, a kada će, ostaje da se vidi.

Prvog septembra u školu su krenuli učenici u Republici Srpskoj te u tri kantona i to u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom i Bosansko-podrinjskom. Sutra, osim USK, trebaju krenuti djeca iz ostalih šest kantona.

Za odluku o povratku svih učenika u školske klupe opredijelili su se Zapadnohercegovački, Hercegovačko-neretvanski, Bosansko-podrinjski i Kanton 10, kako piše i na zvaničnoj stranici Federalnog ministarstva obrazovanja, a svi ostali za kombinirani model, koji podrazumijeva da se učenici razredne nastave vrate u školske klupe, a svi ostali nastave realizaciju nastave u online formatu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.