PRESJEK STANJA

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata preminulo devet osoba

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 562 uzorka, od kojih je 61 pozitivan na koronavirus

Raste broj zaraženih. Arhiv

Avaz.ba

7.9.2020

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata, prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, registrovano 99 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. 

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 562 uzorka, od kojih je 61 pozitivan na koronavirus.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 9.695 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 43 pacijenta. Trenutno je aktivno 3.490 slučajeva pozitivnih na koronu.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca iz Jajca, Ljubuškog, Posušja, Tešnja i Travnika, kao i dvije žene iz Kalesije i Zenice.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 527 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 38 osoba.

Dvije osobe su preminule.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.