SAZNAJEMO

SDA danas zasjeda u 15 sati, šta će biti s Aljošom Čamparom

Sjednica dolazi u jeku novih stranačkih previranja i turbulencija nakon odluke Čampare da podnese neopozivu ostavku u Predsjedništvu stranke

SDA: Kolegij nakon stranačkih turbulencija. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

14.9.2020

Sjednica Kolegija SDA zakazana je za danas u 15 sati u Centrali SDA u Sarajevu, potvrđeno je za Avaz iz više izvora. 

Sjednica dolazi u jeku novih stranačkih previranja i turbulencija nakon odluke Aljoše Čampare, dugodišnjeg člana ove stranke, koji je u užem rukovodstvu bio godinama da podnese neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA.

Čampara se na ovaj koraj odlučio jučer, ali se iz rukovodstva SDA još nisu o tome oglasili. Kako nam je rečeno ova njegova odluka nije iznenadila čelne ljude stranke, s obzirom na ranije stavove i izjave Čampare, koji je obnaša poziciju ministra FMUP-a, poslanik je u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Federacije.

Kada je u pitanju neopoziva ostavka Čampare, kako nam je rečeno iz rukovodstva ove stranke, o njoj će odlučivati članovi Glavnog odbora. No, sjednica još nije zakazana. 

Inače, Kolegij SDA čini osam potpredsjednika, a sjednici osim predsjednika Bakira Izetbegovića prisustvuje i generalni sekretar SDA Halid Genjac, te predsjednik GO SDA Šerif Špago.

Članovi Kolegija SDA su Adil Osmanović, Safet Softić, Denis Zvizdić, Melika Mahmutbegović, Edin Ramić, Mirsad  Zaimović, Šefik Džaferović, Šemsudin Dedić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.