SARAJEVO

Predsjednik i članovi CIK-a na sastanku s ambasadorom Satlerom

Razgovarano je o statusu i provedbi projekta za poboljšanje integriteta, transparentnosti i efikasnosti izbornog procesa u BiH

Detalj sa sastanka. CIK

Avaz.ba / Fena

14.9.2020

Predsjednik i članovi Centralne izborne komisije (CIK) BiH danas su u Sarajevu održali sastanak sa ambasadorom Johanom Satlerom (Johann Sattler), šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH i njegovim saradnicima.

Predsjednik CIK BiH Željko Bakalar je iskoristio ovu priliku da se zahvali Delegaciji EU u BiH na značajnoj podršci koju Delegacija EU i ambasador Satler kontinuirano pružaju Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Razgovarano je o statusu i provedbi projekta Razvoj Strategije i Akcionog plana za poboljšanje integriteta, transparentnosti i efikasnosti izbornog procesa u Bosni i Hercegovini finansiranog od strane Delegacije EU.

Također se razgovaralo o izazovima sa kojim se susreće Centralna izborna komisija BiH u vezi sa organizacijom i pripremom Lokalnih izbora u BiH 2020. godine, a naročito u smislu pitanja koja se tiču međuinstitucionalne suradnje, prijave glasača putem pošte te organizacije izbora u vrijeme pandemije COVID-19, saopćeno je iz CIK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.