SARAJEVO

Danas sjednica Komsije za nadzor nad radom OSA, bit će govora o diplomama direktora

Na sjednici će se razmatrati i nedopustivo miješanje u izbore u Crnoj Gori

Mehmedagić: Dostavio dvije diplome. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

16.9.2020

Sjednica Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH bit će održana danas u 13 sati. Ovu informaciju potvrdio je za Avaz.ba Nermin Nikšić, predsjedavajući Komisije.

Na dnevnom redu sjednice Zajedničke komisije će biti i pitanje imenovanja direktora OSA-e.

Najveće iskušenje za članove Komisije bit će hoće li se izjašnjavati o validnosti dvije diplome koje je dostavio aktuelni direktor Osman Mehmedagić jer, u oba slučaja, Tužilaštvo BiH vodi istrage, na način da li se radi o krivotvorenim diplomama. Prije nekoliko dana je potvrđeno za Avaz da je Mehmedagić pod istragom.

Na sjednici će se razmatrati i nedopustivo miješanje u izbore u Crnoj Gori.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić uputio je prije nekoliko dana pismo predsjedavajućem Komisije Nerminu Nikšiću sa zahtjevom za hitno saslušanje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA/OBA) zbog miješanja iz Bosne i Herecgovine u izbore u susjednoj državi i članici NATO saveza Crnoj Gori.“

Ova tačka je uvrštena na dnevni red zasjedanja parlamentarne komisije, a nakon što je jedna opskurna osoba, inače, proizvod paraobještajnog centra iz Sarajeva u intervjuu portalima iznijela nedopustive uvrede da račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i to, sa pozicija jačanja ruskog utjecaja u regionu. Radončić je javno zatražio da se istraži i sankcionira miješanje u unutrašnje poslove susjedne države i članice NATO-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.