OTVARA SE OLIMPIJSKI MUZEJ

Skaka: Sarajevom će se 8. oktobra vijoriti zastave zemalja učesnica ZOI '84 i EYOF 2019

Gradonačelnik se obratio javnosti

A. V. / Sport Avaz

Abdulah Skaka

Foto: GRAD SARAJEVO


Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju.  

Gradonačelnik Abdulah Skaka se tim povodom obratio javnosti.

- Poštovani sportisti Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta! Kao gradonačelnik Sarajeva, želim s vama podijeliti zadovoljstvo što ponovo otvaramo vrata Olimpijskog muzeja. Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture.

Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski Savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem.

Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu! Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom. Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost!

Tog 8.10.2020. godine, Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini. Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe.

Ovo će biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini! Kada sam bio dijete Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni.

Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promjeniti svijet! – poručio je Skaka.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na