POSJETA

Čavka i Kavazović poručili da se samo jedinstvom može do pobjede u Vukosavlju

Povratnici se nadaju da će Bošnjaci imati jednog kandidata za načelnika što bi zasigurno otvorilo put ka sigurnoj pobjedi bošnjačkog kandidata

Čavka i Kavazović tokom posjete. Avaz

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

25.9.2020

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka i zastupnik ove stranke u federalnom parlamentu Šemsudin Kavazović posjetili su jučer općinu Vukosavlje.

Čavka i Kavazović su razgovarali s kandidatom SBB-a za načelnika Vukosavlja Naidom Omičevićem, nosiocem odborničke liste SBB-a u ovoj općini Hazirom Muhićem i nosiocem liste SBB-a za opštinsko vijeće Odžaka Osmanom Kahvedžićem.

Čavka i Kavazović u posjeti općini Vukoslavlje. Avaz

Delagacija Saveza za bolju budućnost je razgovarala sa građanima naselja Jakeša koji su dali punu podršku Omičeviću. Povratnici se nadaju da će Bošnjaci imati jednog kandidata za načelnika što bi zasigurno otvorilo put ka sigurnoj pobjedi bošnjačkog kandidata.

- Na lokalnim izborima 2016. godine SBB je bezuslovno podržao kandidata SDA za načelnika Vukosavlja, a načelničku poziciju smo izgubili upravo zbog nesloge Bošnjaka. Izašli smo sa dva bošnjačka kandidata i izgubili smo za tridesetak glasova. Nadamo se da SDA neće učiniti istu grešku i zbog toga ih pozivamo na razumno političko ponašanje. Naglašavamo da je SBB bezuslovno podržao kandidaturu kandidata SDA za načelnika Srebrenice Aliju Tabakovića. Isto očekujemo od SDA u općini Vukosavlje - istakao je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.