REAKCIJE

Podrška Jusufu Arifagiću koji je najavio zatvaranje farme: Ne daj se, ljudino!

U rodnom je Kozarcu napravio najveću farmu norveških krava

E. T. / Avaz.ba

Jusuf Arifagić

Foto: Avaz


Vijest da Jusuf Arifagić iz Kozarca, najveći proizovđač mlijeka u RS zatvara svoju farmu koja ima preko 1.000 norveških krava, a koju je "Dnevni avaz" prvi objavio, izazvala je brojne reakcije. Hiljade građana uputilo je riječi podrške farmeru Arifagiću istovremeno krizirirajući vlastodršce bez izuzetka. 

- Ovo je kraj BiH kada jedan takav čovjek, takav radnik koji još i zapošljava ljude, napušta sve. To je katastrofa, evo gdje su političari i lopovi BiH doveli. Žao mi je takvog čovjeka ali on je dobar plemenit i želim mu sve najbolje - jedan je od komentara. 

Nisu se birale riječi za vlast i njene predstavnike. 

- Svaka čast ljudino što si i toliko izdržao! Nema ovdje opstanka ni privredniku, ni običnom građaninu dok god vladaju ovi profiteri sa korijenima iz rata. I čim osjete da nam iole krene nabolje, potežu stare, za sve bolne teme ne bi li opet posijali sjeme razdora i mržnje i tako ovaj napaćeni narod držali pod kontrolom. Nema ovdje sreće sve dok vlada ovo smeće. Možda, jednog dana i ovi naši narodi dođu pameti, možda ali bojim se da ne bude kasno - napisao je jedan korisnik Facebooka. 

Inače, Jusuf Arifagić preživio je tri logora, Omarsku, Keraterm i Trnopolje. Prošao je golgotu Bošnjaka Prijedora, Kozarca i okolnih mjesta. Jedva je izvukao živu glavu. Otišao je daleko od rodne grude i zakleo se da nikada više ni pred kim neće pognuti glavu. Ono što je preživio u logorima, natjeralo bi većinu ljudi da se više nikada ne vrate. Ali ne i Jusufa.

U rodnom je Kozarcu napravio najveću farmu norveških krava. Postao, ironije li, najveći proizvođač mlijeka u Republici Srpskoj, među najvećima i na Balkanu. Lani je proizveo 2,4 miliona litara mlijeka.

Više o temi Jusuf Arifagić

DRAMATIČNO
Arifagić: Zatvaram farmu!
NA VRH

Podijeli članak na