DOK TRAJE SJEDNICA

Studenti pozivaju zastupnike u Skupštini KS da političke interese ne provode preko njihovih leđa

Ukoliko naši zahtjevi ne budu usvojeni, mi ćemo javno na protestima koje smo zakazali imenom i prezimenom prozvati one zastupnike koji su bili protiv, naveli iz SPUS-a

Studenti pozvali na usvajanje Zakona. ilustracija

Piše: Fu. M.

5.10.2020

Dok traje rasprava u Skupštini Kantona Sarajevo o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, ponovo su reagirali iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS).

Pozvali su zastupnike da ostave političke razmirice i usvoje Zakon koji će im omogućiti povećanje broja predmeta iz prethodne akademske godine koji se mogu prenijeti u sljedeću godinu, ukidanje uslovnih predmeta...

- Pozivamo vas da političke razmirice i političke interese ne provodite preko leđa studenata, nas to ne zanima i u to ne želimo ni ulaziti. Napominjemo da se nalazimo u oktobru i da akademska godina ubrzo počinje, ono što je naš interes jeste da se usvoje naši zahtjevi - navode iz SPUS-a.

Status SPUS-a. Facebook

- Ukoliko naši zahtjevi ne budu usvojeni, mi ćemo javno na protestima koje smo zakazali imenom i prezimenom prozvati one zastupnike koji su bili protiv i pozvati ih na odgovornost - kažu u SPUS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.