EL-DIN ZA "AVAZ"

SPUS zadovoljan odlukom Skupštine da izmjeni Zakon o visokom obrazovanju KS

Data je i mogućnost da studenti školarinu plaćaju u tri rate, pojasnio je El-Din

Hamza Vahdin El-Din. arhiv

Piše: Fu. M.

5.10.2020

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, čime su udovoljeni zahtjevi studenata.

Kako je za "Avaz" izjavio predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) Hamza Vahidin El-Din, zadovoljni su voljom zastupnika da podrže potrebe studenata.

- Zastupnici u Skupštini KS prihvatili su naše zahtjeve. To se prije svega radi o tome da se studentima u septembarskom ispitnom roku omogući dodatni ispitni termin. Omogućen je  i prijenos više predmeta nego što je do sada bilo dozvoljeno. Data je sloboda Senatu da to omogući. Data je i mogućnost da studenti školarinu plaćaju u tri rate -  pojasnio je El-Din.

Istakao je i da o ovim izmjenama i dopunama Zakona treba raspravljati i Senat Univerziteta.

- Radi se o stvarima koje je Senat ranije podržavao i vjerujem da neće ići protiv odluka Skupštine KS kao osnivača Univerziteta - istakao je.

Iz SPUS-a se, kako nam je kazao El-Din, nadaju da će Skupština  KS uskoro usvojiti i odluku da se samofinansirajućim studentima koji ostvare prosjek iznad osam, omogući finansiranje iz budžeta Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.