FOTOGRAFIJA IZ 2002.

Latif podsjetila na iftar novinara "Avaza" s rahmetli Alijom Izetbegovićem, sretni trenuci ne blijede

Bez imalo dvoumljenja, koju minutu nakon što smo mu dostavili imena rekao je, "s radošću ću iftariti s vama", prisjetila se Latif

Iftar organiziran u Domu pisaca u Sarajevu. Facebook

Piše: A. J.

13.10.2020

Novinarka  i bivša dugogodišnja novinarka i urednica "Dnevnog avaza" Edina Latif na Facebooku je objavila fotografiju nastalu 2002. godine.

Kako je pojasnila, bio je to iftar na koji su novinari "Avaza" pozvali prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića.

- Tražio je samo spisak, ko će od nas biti. Bez imalo dvoumljenja, koju minutu nakon što smo mu dostavili imena rekao je, "s radošću ću iftariti s vama". Bilo je tada i ozbiljne priče, i šala. Gurkali smo se ko će ga pitati smijemo li zapaliti cigaretu. I dopustio nam je. Kada smo ga dočekali na ulazu u restoran Doma pisaca, sa svima se rukovao, i za svakog je imao ponešto kazati.

"A ti sa mnom intervjue radiš mala, nekad se i dopisujemo", rekao mi je. Sjećam se da je Almasi rekao, "ti si majka onih zlatnih dječaka, Tarika i Mahira". Bio je to najdraži, zauvijek u srcu urezan i upisan iftar. Sa najdražim i jedinim predsjednikom. Nedostaje samo Husein Orahovac - napisala je Latif te podijelila fotografiju na kojoj su još bili Almasa Hadžić, Mirsada Bilanović, Sead Numanović, Fadil Mandal, Fahrudin Đapo i Bakir Sadović.

- Sjećanja na neke srcu drage ljude, neke događaje, neke sretne trenutke, nikada ne izblijede. Rahmet vječni neka ti je predsjedniče - napisala je Latif.

Pozvali smo ga na iftar, te 2002.godine. Tražio je samo spisak, ko će od nas biti. Bez imalo dvoumljenja, koju minutu...

Objavljuje Edina LatifPonedjeljak, 12. listopada 2020.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.