SARAJEVO

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, u toku zastupnička pitanja

Iako je bilo najavljeno da će se danas razmatrati izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, a u okviru 15. redovne sjednice, odlučeno je da se ova sjednica održi sutra

Piše: A. Jamaković

14.10.2020

Nastavak 14. redovne sjednice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Sarajevo je počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Riječ je o nastavku 14. redovne sjednice koja je prekinuta 30. septembra.

Po hitnom postupku predloženo je razmatranje izmjena i dopuna Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga i Zakona o unutrašnjem platnom prometu, te dopune Zakona o Komisiji za vrijednosne papire.

Na dnevnom redu 14. sjednice nalaze se i izmjene i dopune Zakona o fiskalnim sistemima, a poslanici će se izjašnjavati i o predloženim zakonima o registru finansijskih izvještaja i zakona o računovodstvu i reviziji, kao i izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Planirano je i razmatranje Nacrta Regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj za period od deset godina od dana usvajanja, izvještaja o izvršenju budžeta FBiH za prošlu godinu, kvartalnih izvještaja o dugu za 2019. i 2020. godinu i izvještaja o zaduženju Federacije BiH.

U toku su zastupnička pitanja i incijative.

Iako je bilo najavljeno da će se danas razmatrati izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, a u okviru 15. redovne sjednice, odlučeno je da se ova sjednica održi sutra.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.