PREDSJEDNIK HDZ-A

Čović odbacio optužbe da se s Dodikom dogovorio o razdruživanju BiH

On je iznio svoj stav o budućem vremenu, a ne o prošlome vremenu kako je to netko interpretirao, pa je ispalo kao da smo nešto dogovorili

A. Ka.

Dragan Čović

Foto: Agencije


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odbacio je danas optužbe da se s Miloradom Dodikom dogovorio o razdruživanju BiH i dodao da se o najvažnijim reformama u toj zemlji moraju dogovoriti sva tri naroda. 

Dodik je u ponedjeljak rekao da će Srbi i Hrvati predložiti model funkcioniranja te zemlje uz alternativu "razdruživanja", nakon čega su bošnjački političari i mediji osudili i Dodika i Čovića.

Čelnik Hrvata tvrdi da s time nema nikakve veze.

- On je iznio svoj stav o budućem vremenu, a ne o prošlome vremenu kako je to netko interpretirao, pa je ispalo kao da smo nešto dogovorili. Apsolutno ne - rekao je Čović na konferenciji za medije u Mostaru.

Pojasnio je kako se o najvažnijim reformama vezanim za budućnost ove zemlje ne mogu dogovarati iza leđa jedne od triju strana.

- Moj stav nije nikada da dvije strane dogovaraju nešto o Bosni i Hercegovini, jer za stolom o ozbiljnim pitanjima moraju biti sve tri strane - kazao je Čović.

NA VRH

Podijeli članak na