ŠOKANTNO

SDA ministri u Vladi KS blokirali zapošljavanje tri infektologa u Općoj bolnici

Kao što je poznato, u Općoj bolnici imaju samo jednog infektologa prim. dr. Ednana Drljevića, koji je privremeno došao iz Zenice, a kako su počeli sa prijemom Covid pacijenata neophodno je da pothitno zaposle eksprete iz ove oblasti medicine

Ad. A.

Gavrankapetanović i Izetbegović

Foto: Avaz


U trenutku dok pandemija hara, a Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je u roku odmah ispunila obavezu da osposobi kapacitete za prijem bolesnika od Covida, menadžment ove bolnice je tražio hitno zapošljavanje trojice infektologa i jednog abdominalnog hirurga.

Kao što je poznato, u Općoj bolnici imaju samo jednog infektologa prim. dr. Ednana Drljevića, koji je privremeno došao iz Zenice, a kako su počeli sa prijemom Covid pacijenata neophodno je da pothitno zaposle eksperte iz ove oblasti medicine.

Međutim, kako „Avaz“ saznaje, ministri iz SDA u Vladi KS, ne dozvoljavaju Mariju Nenadiću kao premijeru i Anisu Kriviću koji ga mjenja na tom mjestu zbog Nenadićeve samoizolacije, da se odobre dodatna sredstva za zapošljavanje neophodnih stručnjaka.

Sve se to dešava u situaciji kada KCUS, pod vodstvom Sebije Izetbegović, kovid pacijente masovno upućuje ka Općoj bolnici, i istovremeno, ne želi da omogući Infektivnoj klinici na KCUS-u da uopće liječi ovu bolest.

Za sada, nije poznato hoće li se igra sa životima bolesnih građana nastaviti.

Više o:

Opća bolnica KCUS
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na