ODRŽANA SJEDNICA RIJASETA

IZBiH usvojila Krizni plan odgovora na pojavu koronavirusa, izdate precizne upute uposlenicima

Predviđeno je smanjenje fizičkih kontakata službenika Rijaseta, smanjenje radnih sastanaka, mjerenje temperature i praćenje pojave simptoma...

Rijaset je razmatrao i druga pitanja iz oblasti socijalne pomoći, kao i radno-pravne statuse. IZBiH

A. J.

5.11.2020

U Sarajevu je održana 29. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u BiH, pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića.

Na sjednici je usvojen Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu Covid–19, sačinjen na osnovu Naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Ovim Kriznim planom predviđeno je smanjenje fizičkih kontakata službenika Rijaseta, smanjenje radnih sastanaka, mjerenje temperature i praćenje pojave simptoma kod službenika Rijaseta, obaveza obavještavanja o slučaju pojave simptoma zaraze koronavirusom, imenovanje tima za daljnje poduzimanje neophodnih aktivnosti, prijave u vezi s nepoštivanjem propisanih mjera, sankcije za nepridržavanje mjera utvrđenih Kriznim štabom, te mjere higijene, koje podrazumijevaju obavezu svih službenika i posjetioca Rijaseta da prije ulaska u poslovnu zgradu Rijaseta dezinfikuju obuću u dezbarijeri postavljenoj na službenim ulazima.

Obavezno je i da dezinfikuju ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na službenim ulazima, uz obavezno nošenje maske za lice i održavanje fizičke distance u svim smjerovima najmanje dva metra, te provjetravanje prostorija najmanje dva puta dnevno po pola sata, u skladu s vremenskim prilikama i dezinfekciju električnih prekidača u zajedničkim prostorijama, kvaka u zajedničkim prostorijama i kancelarijama, rukohvata u hodnicima i stubištima, telefona u zajedničkim prostorijama i kancelarijama – najmanje jednom dnevno.

Rijaset je razmatrao i druga pitanja iz oblasti socijalne pomoći, kao i radno-pravne statuse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.