SRAMOTNO

Studenti poručuju da ploča s imenom zločinca Karadžića na Palama neće biti skinuta

Poručili su da to neće dozvoliti bez obzira ko to da pokuša, "pa makar to bio i visoki predstavnik Valentin Incko lično"

A. J.

Studentski dom nosi ime po ratnom zločincu

Foto: Arhiv


Unija Studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i parlament Studentskog doma Pale poručili su da nema ništa od skidanja ploče sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića sa zgrade Doma.

Poručili su da to neće dozvoliti bez obzira ko to da pokuša, "pa makar to bio i visoki predstavnik Valentin Incko lično".

- Radovan Karadžić je prvi predsjednik Republike Srpske, zemlje koja je naša domovina, koju volimo svim srcem, koju niko neće vrijeđati i napadati bez da dobije povratnu reakciju. Lik i djelo Radovana Karadžića će uvijek živjeti kroz sve stanovnike Republike Srpske, posebno kroz nas studente, koji ćemo ga uvijek poštovati i pamtiti - naveli su u zajedničkom saopćenju koje prenosi Srna.

Dalje se, između ostalog, navodi da su studenti poručili Incku kako vjeruju da je misija OHR-a u BiH završena, jer su očigledno svi veći problemi riješeni.

Navode da je visoki predstavnik u BiH, prema Aneksu 10 Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, ima nadležnosti da bude posrednik u izgradnji mira i demokratskih procesa u BiH, a ne nadležnost da se bavi skidanjem tabli i izmjenom historije jednog naroda.  

NA VRH

Podijeli članak na