STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE

Ćosović-Hajdarević se povlači, Haris Zahiragić bit će novi zastupnik u Skupštini KS

Odustao Hazim Bahtanović, a potom i Senija Milišić te Senad Hasanspahić

Samra Ćosović-Hajdarević. Avaz

Piše: N. Aj.

9.11.2020

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević iz Stranke demokratske akcije (SDA) predala je zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da se povlači najviše zbog privatnih razloga.

Sljedeći na listi SDA na izborima 2018. godine bio Hazim Bahtanović, te, prema tom redoslijedu, upravo je on trebao zamijeniti. Međutim, odustao je poslavši CIK-u obavijest. Senija Milišić i Senad Hasanspahić, koji su sljedeći bili na listi, uradili su isto što i Hasanspahić.

Nakon njih, sljedeći na listi je Haris Zahiragić, koji će postati novi zastupnik u Skupštini KS u Klubu SDA. On je bio tek 15. na SDA listi na izborima za Skupštinu KS prije dvije godine.

Špekulira se da su Bahtanović, Milišić i Hasanspahić odustali upravo zbog toga da bi se na to mjesto mogao dovesti Zahiragić.

Hazim Bahtanović učesnik je jedne od najvećih političkih afera u BiH "Asim".  

On se spominje u audiosnimku iz ove afere, kojeg je prije nekoliko mjeseci objavio Semir Efendić. Tada je Bahtanović izabran za potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA.

U snimku Asim Sarajlić kaže: "Vidjet ću ja da ti Hazim uslika i da ti pošalje zaokružen listić". Na pitanje drugog sagovornika na snimku "Hoće li Hazim kome izletiti", Sarajlić odgovora: "Ma neće, Hazim je moj. On će ti uslikati jedan zaokružen listić i poslat će Traci na mobitel".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.